Skip to main content

Henrys hemmelighet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristina Ohlsson
Leseeksemplar fra Gyldendal

Martin Benner er advokat. Han har to venner, Magda og Henry i New York. Da Henry dør kjøper Martin seg inn i Henrys andel. I begravelsen til Henry, blir Martin oppsøkt av en mann som har noen merkelige påstander, han sier at Henry ble drept. Bestevennen til Martin, Lucy holder på å planlegge bryllup. Hun kjøper en flott bryllupsgave til sin kommende ektemann. Hun vet ikke da hvilke konsekvenser det senere skal få.

Forlaget skriver:
Advokaten Martin Benner elsker antikviteter. Da hans venn Henry Schiller dør, får han et tilbud han ikke kan si nei til; å overta Henrys andel i en antikvitetsbutikk i New York. Men lykken blir kortvarig. Samtidig som Martin blir oppsøkt av en mann som hevder at Henry ble drept, skjønner han at han blir overvåket. Noen lusker rundt huset hans om natten og etterlater fotspor i snøen.

Martin tvinges inn i en heseblesende jakt på sannheten om Henry. For hvem var han egentlig? Og hva hendte den dagen han døde?

Henrys hemmelighet er en spennende og intrikat kriminalroman om hvordan spor fra fortiden ikke kan viskes bort. Det er også en fortelling om familielojalitet og samhold.

Det er den tredje boken om advokat Martin Benner, en frittstående fortsettelse av Lotus blues og Mios blues.

 

Forfatter: Kristina Ohlsson
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Henrys hemlighet
Oversatt av: Inge Ulrik Gundersen
Antall sider: 456
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Her er en bok som du bare må lese. Man begynner kanskje å ane en sammenheng etterhvert, men ikke helt. Jeg elsket denne boka!!! Fin historie og genial løsning.

Det står at det er den tredje boka om Martin Benner, og at det er en frittstående fortsettelse fra tidligere bøker. Jeg har ikke lest noen av de tidligere, og det gikk helt fint.

Om forfatteren:
Kristina Ohlsson er utdannet statsviter og med bakgrunn som analytiker i Säpo, og arbeid med terrortrusler i Europa for OSSE (Organisasjon for sikkerhet og samarbeid i Europa), har Ohlsson mer kjennskap til verdenspolitikken enn de fleste av oss. Likevel ble en ni til firejobb for kjedelig for henne. Forfatterlivet fristet mer, og siden 2012 har hun vært forfatter på heltid.

Kristina Ohlsson er på rask tid blitt en av de mest suksessrike krimforfatterne i Sverige. Siden krimdebuten Askepott i 2009, har hun skrevet 17 bøker i ulike sjangre. Hun er også nominert til en rekke gjeve priser, og bøkene hennes er oversatt til 25 språk.

Kristina Ohlsson er født i 1979, kommer opprinnelig fra Kristianstad, men har nå bodd i Stockholm i mange år.

 

Er du glad i å lese, og ønsker deg et lesebrett?

Nå kan du vinne et lesebrett fra PocketBook i guppa Krimbøker

https://www.facebook.com/groups/795418894238330/

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 



Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal