Skip to main content

Jenta med ballongen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Merete Junker
Boka er kjøpt på Platekompaniet

Lotte har vært i bursdag og er på vei hjem da hun hun møter en dame som lufter hunden sin. I hånda har Lotte en rød ballong. Lotte springer inn i skogen, og damen med hunden går den samme veien. Kun en av de kommer levende ut av skogen. Etterhvert oppdages det at hunden har blitt borte. Journalist Mette Minde forsøker å nøste opp i saken i tillegg til politiet.

Forlaget skriver:
I skumringen beveger to skikkelser seg gjennom et skogholt i utkanten av Skien: en liten jente med en rød ballong og en kvinne med en liten hund.

Snart mottar alarmsentralen en melding fra kvinnen med hunden. Hun har falt stygt og trenger bistand. Da hjelpemannskapet kommer frem, finner de henne kvalt med en punktert ballong plassert på brystet. Og da NRK-journalisten Mette Minde begynner å motta anonyme brev som angår den døde kvinnens arbeidsplass, blir det åpenbart at den fredelige småbyen ulmer av fordekte sannheter.

 

Forfatter: Merete Junker
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 336
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt i bokhandel


Min mening:
Denne boka er noen år gammel, og er forfatterens debutbok.

Lettlest og god historie med godt driv.

Om forfatteren:
Merete Junker er født i 1959 i Skien. Hun debuterte som forfatter i 2008 med romanen Jenta med ballongen. For den ble hun tildelt Maurits Hansen-prisen Nytt Blod for beste norske krimdebut. Junker er utdannet cand.mag fra Universitetet i Oslo med fagene kriminologi, historie og statsvitenskap. Hun har jobbet som journalist i radio og aviser, og som lærer i mediefag i den videregående skolen.

Utgivelser:
Vannmannen. Kriminalroman 2017
Venuspassasjen. Kriminalroman 2014
Pumasommer. Kriminalroman 2012
Tvillingen. Kriminalroman 2010
Jenta med ballongen. Kriminalroman 2008

 

Meld deg inn i disse gruppene på på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal