Skip to main content

Business

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Terje Bjøranger
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Det er mange bøker om overgrep av barn for tiden, og her er en til. Den omhandler også prostitusjon og menneskesmugling.


Forlaget skriver:

Business er en medrivende og realistisk krimroman av politiadvokat i Kripos, Terje Bjøranger.

En mann kommer inn i en blomsterbutikk på Aker Brygge. Drar fram en pistol og skyter kvinnen som ekspederer. Mannen setter bevisst fingeravtrykk og vinker til overvåkningskameraet. Likevel greier ikke politiet å identifisere morderen.

For politietterforsker Charlie Robertsen blir dette en reise inn i en mørk verden der menneskehandel er «big business», men hvem står bak og hvordan kan de komme unna uten å sette spor etter seg?

 

Forfatter: Terje Bjøranger
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 309
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:

En god historie og en god bok.

Dette er bok nummer to om etterforsker Charlie Robertsen. Selv om man følger personen og kanskje skjønner han bedre om man leser bøkene i rekkefølge, så har det ingen betydning for selve historien. Jeg har ikke lest den første boka, og følte ikke at det gjorde noe.

Jeg aner at det ikke er siste bok om etterforskeren etterhvert - slutten legger opp til det og jeg venter i spenning på flere historier om Charlie, naboen Luna og ikke minst "Freeze poliice".

Dette var en spennende bok og jeg gleder meg til å høre mer om forfatteren på Krimfestivalen om en drøy uke.


Om forfatteren:
Terje Bjøranger (f. 1959) har vokst opp på Lillehammer, bor i Lillestrøm og jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. Bjøranger har vært leder for Utlendingsseksjonen i Romerike politidistrikt i fem år og han har i flere år jobbet i UDI med temaer som tvangsekteskap og æresrelatert vold.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm