Skip to main content

Øynene som ser

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mary Higgins Clark
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Kerry har en hjemmealenefest med flere av vennene sine. Jamie, nabogutten som er en god venn blir ikke invitert. Han er litt lei seg, men forstår at festen kun er for de som går videre på college dette året. Festen avsluttes tidlig og Kerry begynner å rydde opp.

Dagen etter blir hun funnet død på bunnen av svømmebassenget i hagen. Politiet stiller spørsmål ved Kerrys kjæreste, Alan. Han og Kerry skal hatt en krangel på festen og Alan er visstnok av den sjalu typen. Da han i tillegg blir avslørt i å lyve for politiet, blir han tidlig mistenkt. Selv hevder han sin uskyld.

Den eldre søsteren Aline hjelper politiet i etterforskningen. Hun graver fram mange interessante opplysninger som er til stor hjelp for politiet.

Forlaget skriver:

Et forferdelig dødsfall sjokkerer innbyggerne i New Jersey, og alle tegn peker mot én mistenkt. Men hvis han er uskyldig, som han selv hevder, betyr det bare at morderen fortsatt er der ute.

Etter en hjemme-alene-fest blir 18 år gamle Kerry Dowling funnet død i bunnen av familiens basseng. Til tross for alle kjærlighetserklæringene, stiller politiet spørsmål ved Kerrys kjæreste. Han og Kerry skal ha blitt observert i en krangel tidligere den kvelden. Mens naboer og venner sørger, leter Kerrys 28 år gamle søster, Aline, etter svar. Hun gjør alt som står i hennes makt for å hjelpe etterforsker Mike Wilson å avdekke hva som egentlig hendte. Men for Aline kan sannheten være dødbringende.

Hva vet vi egentlig om dem vi tror vi kjenner så godt? Hemmeligheter kan ligge begravd selv i de beste nabolag.

Forfatter: Mary Higgins Clark
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: I've Got My Eyes om You
Oversatt av: Elsa Frogner
Antall sider: 296
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Jeg har lest mye av Mary Higgins Clark, trolig de aller fleste av bøkene hennes - og jeg liker henne godt. Den seneste boken av henne 'Aldri mer alene' leste jeg i fjor. Med denne boka, føler jeg hun er litt mer tilbake til stilen hun hadde tidligere. En god krim som er vanskelig å legge fra seg.


Om forfatteren:
Mary Higgins Clark har skrevet over 37 romaner som alle har toppet bestselgerlistene verden over. Bare i USA har bøkene hennes solgt i mer enn 100 millioner eksemplarer.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm