Skip to main content

Aschehougs store påskequiz

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Vegard Eikemo Sande
Leseeksemplar fra Aschehoug

I påska hadde vi store planer om hyttetur med storfamilien. Tanken var at denne boka var perfekt for hytteturen med konkurranse blant familien med mange varierte spørsmål. Det satte imidlertid korona nok en stopper for. Istedenfor kan vi hygge oss med spørsmål hjemme med "kjernefamilien".

Boka er veldig fin og har veldig mange spørsmål i veldig mange kategorier. Eksempler på kategorier er f.eks. Sangtekster, boktitler, spill, sport, film og tv, dyr, geografi, produkter, språk, kjendiser, historie, mat, tegneserier, krig, kunst, bil og mye mer. De siste kategoriene er kalt ekspertmiks. Her skulle det være noe for de fleste.

Jeg kan trygt anbefale denne boka til alle - uansett om du skal på hytta eller ha hjemmepåske, og den passer selvfølgelig like godt også når det ikke er påske. Her er det duket for flere morsomme familekvelder.

 

Forfatter: Vegard Eikemo Sande
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 309
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Quiz-ekspert Vegard Eikemo Sande sikrer påskeunderholdningen! Aschehougs store PåskeQuiz 2021 inneholder hele 1500 nye, spennende spørsmål for hele familien fordelt på påskespørsmål, allmennquiz og ikke minst familiemikser med spørsmål for liten og stor.

Quizen er spekket med hint og fun facts, slik at man kan resonnere seg frem til mange av svarene og få ny kunnskap.

Spørsmålene i hver kategori kommer i stigende vanskelighetsgrad.

Bakerst i boka er det ekstra vanskelige spørsmål for dem som vil ha de største quiz-utfordringene. Boka har tematisk register som gjør det enkelt å finne fram til temaene man liker best.  

En quizrunde skaper alltid stemning: Ha quiz med familie og venner over påskeegget, på stille, lange høytidsdager eller skap ekstra liv og spenning i selskaper, på hytta eller i bilen.Om forfatteren:

Vegard Eikemo Sande (født 1981) er en aktiv quizer og deltar regelmessig i pubquizer og mesterskapsquizer. I 2014 vant han QuizDan med laget Asker og Bærum, og har en rekke medaljer fra lag-NM i quiz. I tillegg er han fast quizmaster i Se og Hør, og har tidligere utgitt Den store Quizboka.
 

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Aschehoug