Skip to main content

KRIMINELL BRA SERVERING

Første fredag i oktober møttes 111 leseglade mennesker på Grand hotell i Larvik. Der ble det servert 3-retters middag, og spennende bokbad.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen, Oktober 2022

Det var nemlig Bøkekrim, det årlige krimarrangementet i Vestfold. Det var invitert til kriminell aften.

Første servering var kremet ferskvanns-krepsesuppe smakt til med sherry, kokt opp med ørret, blåskjell og grønnsaker og toppet med dill og ørret-rogn, mens Steinar Høiback bokbadet Lene Lauritsen Kjølner og Hans Olav Lahlum på scenen.

Til hovedrett fikk vi servert bakt villkveite, filet med dill krydder mix, potetrisotto på margbensbuljong, confitert tomat, pastinak crisp og spinat-saus. Fra scenen serverte Frode Eie Larsen en spennende samtale med Ingebjørg Berg Holm og Tom Egeland.

Som en søt avslutning fikk vi servert eple smulepai servert med kanel gelato og crispy eplechips. Bland dette sammen med Anne Kristin Strøm som bokbadet Jan-Erik Fjell og Jørn Lier Horst, så ble det en veldig god dessert.

Oppgaven med å styre det hele, hadde Myriam H. Bjerkli, som for øvrig gjorde en flott jobb, både i forkant og underveis i arrangementet.

Bjerkli sier at hun synes det ble en veldig hyggelig kveld. Både stilig og uformelt, med gode samtaler på scenen under bokbadene, og livlig samtale rundt bordene i pausene. Og servering av god mat og god litteratur.

– Det ble akkurat slik vi håpet, fortsetter hun. Tilbakemeldingene jeg har fått i ettertid har bare vært positive, forfatterne var fornøyde, og over tjue av gjestene har allerede meldt seg på neste år.

I år var det åpnet for flere påmeldinger enn i fjor, da det var flyttet fra Festiviteten, og litt lenger bort i gata til det nyoppussede Grand hotell.

Til stor glede ble det opplyst at arrangementet neste år muligens vil gå over to dager. Bøkekrim feirer da 10 år.

Man skulle tro at et slikt arrangement i Larvik, for det meste ville tiltrekke seg publikum fra Vestfold, men det var flere som hadde reist langt. Blant publikum var det reisende som kom fra Oslo, Grimstad, Arendal og Gjerdrum, kun for å delta på dette arrangementet. I lokalet satt også flere forfattere, og andre kjente personer som ville hygge seg med god mat, møte leserne og høre på sine forfatterkollegaer.

Bokblogger Hilde Sæther hadde tatt med seg mann og bobil, og reist fra Gjerdrum. Hilde er over snittet interessert i bøker, og på bloggen hennes, Hildes bokblogg, kan du lese omtalene hun legger ut.

– Det var verdt turen, sier Hilde. Det var flott og interessant å høre på forfatterne. Heldig med været var vi også, smiler hun.

Hun forteller at det var veldig hyggelig rundt bordet hun satt på. Dessuten traff hun to kjentfolk på arrangementet, to strikkevenner hun ikke hadde truffet siden før korona. Det ble et hjertelig gjensyn.

– Jeg synes maten var helt ok. Arrangementet var topp. Jeg kommer gjerne tilbake en annen gang, for det var gull verdt å høre på forfatterne. Det var også gøy å snakke med andre bokintresserte, avslutter hun.