Skip to main content

HAGEFEST PÅ LØKKEN

I Tønsberg arrangeres hvert år litterær hagefest på Løkken. I år er det femte gang den arrangeres. Programmet var satt sammen av forskjellige forfattere, både kjente og mindre kjente.

Tekst og foto: Anne Lise Johannessen, August 2022

Det var varmt i lufta og strålende sol den siste helga i august, da
hagefesten på Løkken ble arrang-ert. Akkurat som om værgudene ville hylle initiativet.

Festivalen er en liten og intim festival som arrangeres på kommunens tomt ved foten av Slottsfjellet i Tønsberg. Arrangørene estimerte at det var et sted mellom 300 og 500 deltakere, noe som gjorde at man slapp trengsel, og det var lett å ha oversikt – både over scenene, forfatterne og publikum. Lett å finne et sted å sitte var det også.


Programmet

Aktivitetene foregikk på tre scener; Terassescenen, Saksscenen og Stuntscenen. Festivalen ble offisielt åpnet av ordføreren i Tønsberg, Anne Rygh Pedersen, kl 12.45.

Første programpost startet med at Myriam H. Bjerkli spurte Hanne Kristin Rohde og Bjørn Bottolvs om deres forfatterskap. Deretter fortsatte programmet fram til bandet The Pinkertons avsluttet det offisielle programmet klokka 20.00. Da var det mulighet til å fortsette å mingle i hagebaren, fram til festivalen lukket dørene klokka 22.30.

På de forskjellige scenen var det variert program, med både kjente, og ikke så kjente forfattere. Både Simon Stranger, Gro Dahle, Eystein Hanssen, Ørjan Karlsson, Siri Pettersen og Vigdis Hjorth var blant de kjente forfatterne.


Lavterskel tilbud

To av arrangørene, Terje Floberg og Ina Borsheim, forteller at dette er femte året som de arrangerer festivalen. Tanken er at dette skal være et lavterskel tilbud hvor det skal være lett å prate med folk. Stemninga skal være avslappa, og festivalen er tenkt som et uformelt alternativ til musikkfestivalen som  også arrangeres i byen.

Fullstendig program til festivalen ses på nettsiden deres. Her var det alt fra debutanter til etablerte forfattere. Temaene var interessante, og festivalen var lagt bra opp.

Jeg anbefaler alle å sette av tid til denne festivalen neste år!

Besøk festivalens nettside her.

Arrangørene Terje Floberg og Ina Borsheim
Gro Dahle og datteren Ninni Nyhus.