Skip to main content

Isilds Vrede

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: John Olav Oldertrøen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Trym og familien hans skal flytte fra alt det kjente for å overta bestemorens gård. Men hva er det som skjer med ham? Hvorfor ser og hører han ting som ingen andre gjør?

På gården treffer Trym ei merkelig jente i skogen, og skjønner at noe svært alvorlig er i ferd med å skje: Verden holder på å gå under! Det finnes bare én eneste måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig …

Isilds vrede er en «øko-fantasy» for alle fra 10 til 100 år. En fantastisk reise i norsk folketro og norrøn mytologi sammen med Trym, venninnen Frida og den enda mer mystiske Elise.

Boken har mye viktig å fortelle deg om kloden vår, om mot og vennskap, og ikke minst om alt det flotte vi kan finne i gammel folketro og norrøn mytologi. Kanskje ser du verden en smule annerledes etter å ha lest den?


Forfatter Gert Nygårdshaug har lest boken. Han skriver:

Jeg har nettopp lest ferdig John Olav Oldertrøens debutroman ISILDS VREDE, og denne romanen fortjener storsalg! En øko-fantasy der hovedpersonen er en 12 år gammel gutt. Litt skeptisk til denne type romaner, men hakke mine testikler: Jeg lå og leste halve natten, kunne ikke stanse, drivende spenning kombinert med norrøn mytologi og høyaktuell økoproblematikk. Drivende godt språk. Sier ikke mer, les selv!


Forfatter: John Olav Oldertrøen
Forlag: Liv Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 262
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en ungdomsbok under sjangeren "fantasy" og litt utenfor det jeg vanligvis omtaler på denne nettsiden. Men da jeg likevel fikk den tilsendt, og den så ut som en spennende bok, valgte jeg og lese den og lage en kort omtale. Jeg måtte bare lese videre, så boka var utlest på noen timer.

Selv om dette er en helt annen sjanger enn jeg vanligvis leser, så var det likevel en artig bok å lese. Så er du interessert i fantasy - og norsk folketro/norrøn mytologi, så bør du ta en titt på denne boka.


Om forfatteren:
John Olav Oldertrøen er bosatt i Vestby. Han er en litteraturelsker på 45 som bobler over av idéer, leselyst og skrivelyst, som hele sitt yrkesliv har jobbet med språket som verktøy. Dette er hans debutroman.

Liv