Skip to main content

Mølen i 1000 biter

  • Anne Lise Johannessen
:Spillet er mottatt for vurdering av Puslespill.org:

Jeg har fått helt dilla på puslespill. Og jeg skjønner at jeg egentlig var ganske uvitende før - nå har jeg oppdaget en helt ny verden - en puslespillverden. Før trodde jeg at et puslespill, var et puslespill og at det vesentlige var å sjekke motivet og antall brikker. Så feil kan man ta. Nå skjønner jeg at det er ulike produsenter, og at det kanskje er litt "merkehysteri" her også. Dessuten er det ulik kvalitet på brikkene - noe som er veldig vesentlig.

Sist jeg la ut en artikkel om puslespill, så ble jeg kontaktet av Puslespill.org. De lurte på om jeg ville pusle noen av deres puslespill, og det ville jeg selvfølgelig. Dette puslespillsselskapet samarbeider med lokale fotografer og lager puslespill med vakre bilder fra norske steder. Jeg hadde allerede lagt merke til at de har et motiv fra Sandefjord, hvor jeg kommer fra - og jeg håpet da selvfølgelig på å få det. Det var de dessverre tomme for - Sandefjordinger er tydeligvis ivrige puslere :) I steden fikk jeg velge dette nydelige motivet fra Mølen. Mølen, som er fredet, ligger i Larvik kommune, og er kjent for store mengder med rullesteiner som stammer tilbake til istiden. Jeg fikk også et puslespill med motiv fra Grimstad, det kommer jeg tilbake til i en senere artikkel.

Sammen med puslespillene sendte de også med en puslematte og oppbevaringsbokser i filt. Dette kom som en hyggelig og uventet overraskelse.

Jeg har en puslematte i filt fra før. Den har jeg ikke vært særlig fornøyd med, så jeg var litt skeptisk. Det trengte jeg ikke å være. Denne leverer varene! Jeg ble kjempefornøyd med matta. Den krøller ikke og holder bitene på plass. Den kan jeg absolutt anbefale! Sorteringsboksene som fulgte med var også kjekke. De kneppes på plass, og når de ikke er i bruk, tar de ingen plass.

Jeg starter alltid med å sortere brikker. Denne gangen var det vanskelig å sortere da det er mye like fargenyanser. Jeg endte med å ha en boks med rammebrikker, en med gulaktige brikker, en plain sorte, en med sorte med litt sjatteringer på, en himmel/vann, og en med diverse farger. Ramma gikk greit å få på plass.

Brikkene i dette puslespillet var veldig tynne, og det gjorde meg litt skeptisk til kvaliteten, men etter som jeg ble bedre kjent med de, fungerte de helt fint. Jeg gir også pluss for at det lå med et eget bilde av motivet i esken. Det er mye enklere enn å måtte ha esken som "mal".

Dette motivet var en skikkelig utfordring for en pusleamatør som meg. Her er det veldig mange farger som går litt i ett med hverandre, så det tok tid å pusle. Mange av stedene måtte jeg prøve meg fram med en og en brikke. Jeg må innrømme at det var flere ganger underveis her, som jeg vurderte å avbryte, men så plutselig får man på plass noen brikker, og sånn fortsetter det helt til man plutselig kan se at det ikke er umulig likevel.

Total sett så var det moro med en utfordring, og så fint det er når man til slutt har fått alle bitene på plass. Det vil si...nesten. Det viste seg at det manglet en svart brikke. Puslespill.org tilbydde å sende et nytt sett med brikker, men jeg takket nei - orker ikke lete etter kun den ene brikken ;)

Da jeg var ferdig, ville jeg teste puslematta. Det følger med en slags rull og pumpe, som man ruller puslespill og matte rundt. Etterpå fester man det med bånd. Du kan da legge det vekk om du underveis trenger bordet til noe annet, eller legge det i nettet som følger med. Fint hvis du vil ta det med på hytta eller et annet sted.

Jeg var veldig spent da jeg pakket det ut igjen - men alt hadde holdt seg fint på plass. Jeg var ikke spesielt forsiktig med håndteringen heller, så det tåler å bli flyttet rundt på.

Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å prøve å lime motivet. Derfor var det litt dumt at det manglet en brikke akkurat på dette motivet, men det går nok greit med noe svart papp bak, så synes det ikke så godt. Jeg kjøpte puslespill-lim hos Norli. Merket på det jeg valgte var Clementoni. Den fungerte fint. Det var en slags pute på flaska, og så kunne man stryke lim rundt på hele forsiden av motivet. Etter ca 1 times tørketid, satt motivet godt fast.

 

Navn: Mølen i 1000 biter
Fotograf: Martin Olsen
Merke: Puslespill.org
Antall brikker: 1000 (40 x 25 brikker)
Størrelse: 70 x 50 cm

Jeg brukte en uke på å legge dette puslespillet.

Dette spillet er levert fra Puslespill.org

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.