Skip to main content

Chronicles of crime

  • Anne Lise Johannessen
Spillet er mottatt for vurdering av Outland Forlag

I dette spillet er du med i et team som skal løse krimsaker; drap, innbrudd og andre handlinger er det opp til teamet ditt å finne ut av. Du må finne spor, sjekke bevis, avhøre mistenksomme personer og til slutt dra for å arrestere gjerningsmannen. Men pass på - klokka går.

 

I spillet bruker du en app på telefonen, i tillegg til beviskort, personkort, stedsbrett og kriminalteknikerbrett. Appen styrer spillet og setter opp ulike scenarioer for hver spillerunde. Det betyr f.eks. at en gjerningsmann i en runde, kan være et offer i neste. Spillet blir derfor aldri kjedelig, og man kan spille et "nytt spill" hver gang.

 

Vi var litt usikre på hvordan spillet fungerte i starten, men man kommer fort inn i det. I første omgang var det Mona, Adrian, Anders, Silje og jeg som spilte. Det var funnet et lik i parken. Hvem var morderen og hvorfor var hun drept? Ingen av oss har særlig erfaring med etterforsking, og vi oppdaget fort at dette er et spill som krever konsentrasjon. Det er mange tråder å holde styr på - og det er veldig lurt å notere underveis.

Spillet har et stort potensiale, og er et morsomt spill. Vi var enige om at neste gang vi spiller, blir det mer moro for da har vi forstått alle funksjonene fullt ut.

I appen ligger ganske mange ulike historier man kan spille. De fleste er på engelsk, men det er også et utvalg som er på norsk. Vi ønsker oss at det kommer flere norske scenarioer i framtiden. Som ekstrautstyr er det også mulig å kjøpe VR-briller, så man får en følelse av å faktisk være der.

 

Dagen etter bestemte Anders og meg oss for å prøve en ny runde. Denne gangen var et smykke stjålet fra et museum. Smykket var et tidligere familiesmykke som var blitt testamentert til museumet, og i følge ryktene hvilte det en forbannelse over det.

Anders og meg var flinke til å notere underveis, det i tillegg til en årvåken Anders med god hukommelse, gjorde at vi kom oss gjennom spillet forholdsvis enkelt. Vi klarte å finne både smykket og tyven, men så ble tyven drept - og vi måtte finne morderen hans. Det viste seg at smykket inneholdt en gåte for å finne den egentlige skatten. Den fant ikke vi, men vi fant iallefall morderen.

Forslag til forbedringer: Det kunne med fordel vært med skjemaer for avhør - og skjemaer for å holde styr på all info som kommer. Man kan selvfølgelig lage det selv, men vært kjekt med en "mal" på dette.

Vi likte godt dette spillet. Det er morsomt, og et bra konsept!

Utgivere av dette spillet er Outland Forlag. De skriver følgende om spillet:

Et ganske gøy og svært intuitivt detektiv-spill, som spilles ved hjelp av medfølgende app - brikkene har nemlig QR-koder på undersiden som kan hjelpe spillerne med å oppdage ledetråder og spor, for så til slutt å avsløre morderen. Det som også er fint med dette spillet er at det finnes ikke bare ett scenario, men mange, og hver runde føles unike. Det kan spilles alene, eller med flere, og varer ikke altfor lenge.


Anbefalt aldersgrense: 12+
Tidsramme: 60-90 minutter
Antall spillere: 1-4
Språk: Norsk

 

 

 

Dette spillet er levert fra Outland Forlag

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.