Skip to main content

Sprø lover

  • Anne Lise Johannessen
SPILLEOMTALE: Spillet er mottatt for vurdering av TacTic

Dette er en kortspill hvor du skal vurdere om en lov er en faktisk lov, eller om det bare er en vandrehistorie.

Spilleren som har tur, trekker et kort og leser det høyt. De andre spillerne legger ut et sant- eller usantkort. Alle som svarer riktig, vinner et kort. Den som først samler fem kort har vunnet.

Spillet passer for 2-6 brukere. Vi som spilte denne kvelden var 9 stykker i alderen 18-59. Vi valgte derfor å dele oss opp i 6 lag. Lagene var: Anders og Silje, Rigmor og Panuvit, Mona og Roar, Jens, Fred Are og undertegnede.

Det var utrolig mange rare lover, og noen som var helt latterligere. Visste du f.eks. at i byen Cugneaux i Frankrike, så er det ulovlig å dø hvis du ikke eier et familiemausoleum. Vi var litt usikre på hva straffen ville bli om man brøt denne loven...

Spillerunden gikk veldig fort, og man kan kanskje vurdere å endre det til at vinneren må samle ti kort. Uansett, jeg ble raskt vinneren med fem oppsamlede kort.

Spillet var artig, men konklusjonen vår for dette spillet var at det kanskje passer bedre som en slags quiz. Det kunne også evt vært gjort mer ut av det ved å lage det som et brettspill hvor man flytter rundt på brettet ettersom man får riktig svar, og må rykke bakover når man svarer feil.

 

Antall spillere: 2-6
Alder: 15+
Spilletid: 15 min+
Språk: Norsk

 

Dette spillet er levert fra TacTic.

Selv om jeg har fått spillet for uttesting, er artikkelen skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg har ingen økonomisk kompensasjon for omtalen.